Сакрална архитектура за баланс и щастие

В средата на миналия век, Натали Дроен – французойка от руски произход,  бивша балерина и уникална жена, родила и отгледала 7 деца, баба на 17 внуци, съпруга с близо 70–годишен пълноценен и щастлив брачен живот, създава системата Сакрална архитектура на тялото (САТ), която представлява уникална практика за оздравяване на женското тяло и дух.

До идеята за системата Натали стига вследствие на задълбочени търсения за същността на движението и неговата връзка със сътворението, като много й помага срещата й с френския философ и богослов Аник де Сюзенел. Натали се запознава с нейни трудове и слуша нейни лекции посветени на „Символиката на човешкото тяло“ и именно те й помагат да направи крачка от символиката към реалността на сътворяването на вътрешния храм на Божия образ според християнската традиция. Така, практиката САТ, в духа на Православната традиция, разглежда тялото като Храм на Душата.

architecture

 

Според системата, завладяла умовете и сърцата на множество европейски дами, Жената е олицетворение на красотата, въплътена в триединството: хармоничното тяло е обител на красивата душа, а двете са балансирани с чист ум. Целта на упражненията по САТ е да се възроди природната гъвкавост на ставите и чувствителността на цялото тяло, то да се осъзнае и възприеме като храм на живеещия в него Дух, да се открие заложения във всеки един от нас Божий образ и с Него да пораснем, да се извисим – видимо и невидимо, абсолютно реално. Тази концепция за женската божественост ни учи да уважаваме себе си и да ценим тялото си като дом на най-ценното – духа.

Натали Дроен умира през 2013 г. на 89-годишна възраст. Отива си здрава, в съвършена форма и с тяло, на което мнозина могат да завидят. Елегантната й нежност и интелект и днес продължават да завладяват умовете на търсещите самоусъвършенстване личности.  Уникалната практика, която Дроен ни завещава, ни учи как правилно да построим своето тяло – храмът на нашата душа. Как да израснем чрез потока на осъзнатото вдишване и издишване, да опознаем и наместим и най-малката си кост или става и как да открием нова грамотност в отношението към себе си.

Ако и Вие желаете да разкриете житейската философия за реализирана женственост, можете да го направите в Холистичен център Рудраакша.

С какво ще Ви помогне Сакралната архитектура и на какво ще Ви научи?

  • Да съедините своето дихание с движението в сакралните оси на тялото и така да съхраните женската си енергия и сила
  • Да съедините своето дихание с движението в сакралните оси на тялото и така да съхраните женската си енергия и сила
  • Да подобрите работата на вътрешните си органи и системи чрез комплекс от упражнения и обяснения към тях
  • Да намалите теглото си и да нормализирате кръвното си налягане.
  • Да възвърнете еластичността на ставите и да коригирате проблемите в скелета и мускулите
  • Да се научите да се самонаблюдавате и концентрирате върху тялото си
  • Да се научите да стоите правилно върху стъпалата си и по този начин да построите правилната си осанка.

Защото… да се построим по вертикалните и хоризонталните си оси е като да построим нашият нов дом! Правилно построеното тяло чертае и правилния път в живота!

За записване и повече информация:

+359 2 846 75 00, +359 878 631 225,

e-mail: info@rudraaksha.net

Автор

admin

Вашият коментар