ПАНЧАКАРМА ВЛИЯЕ НА

Според Аюрведа естественото ни състояние е здраве, щастие и вътрешно чувство на благополучие. Здрави сме, когато тялото е свободно от токсини, чувстваме се спокойни и щастливи, умът ни е чист, отпадните продукти се изхвърлят нормално и органите функционират добре. Като резултат от всекидневния стрес нашите физически и ментални системи акумулират вредни вещества. Телесните функции и системи отслабват, отваря се вратата за развитието на хронични, дегенеративни и неопределени заболявания. Крайният резултат от стреса често е трайно увреждане на здравето.

Панчакарма успява да премахне негативните ефекти от всекидневието, като чрез пречистване на токсините подобрява телесните функции, внася баланс в системите и възстановява здравния статус. Помага за поддържане на този процес чрез позитивни промени в начина на живот.

Изключителните ползи и ефективността на Панчакарма са описани още в древните записи. В чакра Самхита (около 400 г. пр. н. е.), един от най-старите класически текстове на учението Аюрведа, пише:

На човек, чиято храносмилателна система е била почистена и пречистена, метаболизмът се стимулира, болестта намалява и нормалното здраве се възстановява. Сетивните органи, ум, интелект и цвят на лицето се подобряват. Якост, подхранване, здравно потомство и потентност са също резултат от лечението. Симптомите на стареене се забавят и човек може да живее дълго без нарушения и оплаквания. По тази причина детоксикиращите терапии трябва да се провеждат правилно и в точното време.“

Можете да се възползвате от нашите Панчакарма процедури и специално проектирани Панчакарма програми и при рискови състояния за здравето, вследствие на стрес и свързаните с него потенциални опасности за човека. Методите на Панчакарма успешно повлияват и на различни хронични болести като: диабет тип II, ревматизъм, анкилоза, спондилоза, есенциална хипертония, затлъстяване, PID, неврологични болести, метаболитни болести, психосоматични болести и други.

Автор

Вашият коментар