ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ

Panchakarma.bg Ви предоставя възможност да се възползвате и от допълнителни процедури, по желание или по предписание на аюрведичния лекар.

Релаксирайте, освободете се от стреса, върнете баланса и хармонията на организма и подобрете здравословното си състояние с процедури с профилактичен и лечебен характер като: Тай йога масаж, Юмейхо терапия според метода на Сайонджи, Шиацу. Ампуко, Чи Ней Цанг, Ку Ние Ки, Фасиотерапия или пък Кристалотерапия.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ

Тай йога масаж

Традиционният Тайландски масаж е древна култура с над три хиляди годишна история, която представлява комбинация от масажни техники и упражнения – йога, работа върху енергийните меридиани, акупресура, медитация, рефлексотерапия. Ефектът – увеличена мобилност на ставите, заздравяване на сухожилията, повишена гъвкавост на мускулите, подобряване на кръвотока. Целта – снемане на стреса и балансиране на нервната система. Тайландските масажи се изпълняват върху специален матрак с ритуално облекло.

Времетраене: 80 мин.

Цена: 108 лв.

 

Тай йога масаж

Времетраене: 110 мин.

Цена: 148 лв.

 

Юмейхо терапия според метода на Сайонджи

В основата на Юмейхо терапията стоят грижите за синхронизиране на равновесието на тазобедрените стави и гръбначния стълб. Тя е основно средство за нормализирането на разстроените стави, втвърдените мускули и на лимфния кръвен застой. Тази терапия изправя костната система на цялото тяло, отпуска мускулите, подобрява кръвообращението, лимфооросяването и радикално премахва много проблеми, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на нашето тяло. Чрез тази техника се постига премахване на болките, възстановяване на физиологичните функции в нормалните им граници. Изпълнява се върху специален тепих в ритуално облекло.

Времетраене: 50 мин.

Цена: 68 лв.

 

Юмейхо терапия според метода на Сайонджи

Времетраене: 80 мин.

Цена: 108 лв.

 

Шиацу

Японски масаж, който балансира жизненоважната за тялото енергия „КИ” чрез оказване на натиск с палци, ръце, лакти и китки върху повърхността на пътеката, по която се движи енергията в човешкото тяло съгласно теорията за акупунктура. Целта на Шиацу е да освободи напрежението, да балансира разпределението на енергията и да лекува вътрешните смущения. Това е дълбока форма на релаксация, която хармонизира тялото и душата, стимулирайки нервната система и кръвообращението.

Времетраене: 50 мин.

Цена: 68 лв.

 

Шиацу

Времетраене: 80 мин.

Цена: 108 лв.

 

Ампуко

Ампуко масажът е част от Шиацу, но е отделен и като самостоятелна процедура. Работи се върху коремната област и рефлексните й зони. Енергията се преразпределя, а психо-физическото състояние се хармонизира. Оказва особено благоприятен ефект при болки в корема и най-вече в гърба. Също така има слабителен ефект. Крайната цел е балансиране и повишаване на общия тонус.

Времетраене: 30 мин.

Цена: 48 лв.

 

Чи Ней Цанг

Масаж за детоксикация и за освобождаване на енергийните блокажи (проявяват се във вид на възли и втвърдявания в областта на корема и гръдната клетка), намалява напрежението на вътрешните органи, както и неутрализиране на стреса. Този масаж изчиства токсините, негативните емоции и твърде много натрупаната топлина в тялото, които причиняват дисфункция на органите. Прилага се при стрес, депресия, безсъние, главоболие, психически и физически дискомфорт, ПМС и симптоми при менопауза.

Времетраене: 50 мин.

Цена: 68 лв.

 

Ку Ние Ки – тибетски масаж

Много ефективен метод за възстановяване на енергията и поддържане на баланса в човешкия организъм като предпазна мярка срещу заболяванията или като съпътстваща процедура заедно с други лечебни техники. Смята се, че тибетският масаж удължава продължителността на живота, като прочиства и изостря сетивността и поддържа функциите на вътрешните органи.

Особено е ефективен при: неврологични заболявания, физиологически и емоционален дисбаланс, женски здравословни проблеми, болки в гърба, запек, лошо кръвообращение.

Времетраене: 80 мин.

Цена: 108 лв.

 

Ку Ние Ки – тибетски масаж

Времетраене: 110 мин.

Цена: 148 лв.

 

Фасиотерапия

Фасиотерапията е мултирефлексологичен точков метод за лечение, включващ работа върху точките на главата и лицето. Базира се на влиянието, което оказват тези микроцентрове върху целия организъм. Продължителността й е много кратка (няколко минути), но ефектът е непосредствен и категоричен. Идеална е в комбинация с други терапии и усилва многократно процеса на възстановяване.

Времетраене: 20 мин.

Цена: 38 лв.

 

Кристалотерапия

Кристалотерапията е лечение чрез целителни камъни и минерали, което хармонично съчетава в себе си събираните с хилядолетия познания от Древния Изток със съвременните научни представи за електромагнитните излъчвания и вълни. Използваните камъни и минерали действат на фино енергийно ниво – пречистват аурата, активизират чакрите, уравновесяват ума и сетивата, стимулират собствените жизнени сили на човешкия организъм и способностите му към самоизлекуване. Въздействието им помага за духовно израстване и свързване с висшия АЗ, за работа върху интуицията, достигане на личностно просветление и съвършенство.

Времетраене: 50 мин.

Цена: 68 лв.

Времетраене: 80 мин.

Цена: 108 лв.

 

Отстъпки:

5% отстъпка за пакет от минимум 5 процедури и/или индивидуални йога часове.

10% отстъпка за пакет от минимум 8 процедури и/или индивидуални йога часове.

Автор

Вашият коментар